گوشی هایسنس یو 30 (HiSense U30) در کشور چین معرفی شد؛ دستگاهی که یک سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی را در دوربین عقب خود جای داده و به باتری 4500 میلیآمپر ساعتی تجهیز شده است. در ادامه نگاهی به مشخصات هایسنس یو ۳۰ خواهیم داشت.
هایسنس برندی است که در بازار محصولات الکترونیک حضور فعالی دارد و بیشتر به واسطهی تلویزیونهایش شناخته میشود. اما این کمپانی چندین گوشی هوشمند قابل توجه را نیز عرضه کرده است که کینگ کونگ 5، کینگ کونگ 5 پرو و البته هایسنس یو 30 تازهترین آنها محسوب میشوند.
مشخصه بارز هایسنس U30 را باید باتری بزرگ 4500 میلیآمپر ساعتی آن بدانیم که در قیاس با سایر محصولات بازار، گوشی را برای مدت بیشتری آماده به کار نگه میدارد. وجود حاشیههای حداقلی در اطراف صفحه نمایش نیز، طراحی دستگاه را زیبا جلوه میدهد. کمپانی سازنده برای سرهمبندی قطعات داخلی، از تکنولوژی COF استفاده کرده و مدعی است که نسبت نمایشگر به بدنه این محصول، به 91.66 درصد میرسد.
گوشی هایسنس یو 30 که دارای یک صفحه نمایش 6.3 اینچی فول اچ دی پلاس است؛ نخستین دستگاه معرفی شده با تراشه اسنپدراگون 675 محسوب میشود. از لحاظ مشخصات اپتیک نیز، این گوشی هوشمند حرفهایی برای گفتن دارد. در پنل پشتی آن، یک دوربین دوگانه بهرهمند از هوش مصنوعی تعبیه شده که متشکل از سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی و سنسور ثانویه 5 مگاپیکسلی است. در جلو هم حفرهی نمایشگر، از یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی میزبانی میکند.
ناگفته نماند که باتری بزرگ دستگاه از فناوری شارژ سریع کوالکام (Quick Charge 4) هم پشتیبانی میکند و طبق ادعای مطرح شده، در مدت یک ساعت تا 80 درصد شارژ میشود. در مورد قیمت گوشی هایسنس یو 30 که به زودی وارد بازارهای چین، اروپا و روسیه خواهد شد، رقمی در حدود 400 دلار مورد انتظار است.
گوگل را به عنوان یکی از غولهای دنیای نرم افزار میشناسند. اما این شرکت تا چه اندازه توانسته در توسعه تعداد انگشت شماری محصولی سخت افزاری همچون گوشی های گوگل پیکسل، موفق عمل کند؟
بر اساس ارزیابیها، طول عمر پروژههای سخت افزاری Google به طور میانگین برابر 2 سال و 9 ماه است. این میزان را باید با عمر 4 سال و 4 ماهه برنامهها و سرویسهای نرم افزاری رها شده این شرکت مقایسه کرد. اطلاع از این موضوع ممکن است شما را درباره خرید محصولات سخت افزاری گوگل، از کنترلر بازی Stadia گرفته تا گوشی های سری Pixel، مردد کند. اما 6 گوشی گوگل پیکسل که از سال 2016 تا امروز معرفی شدهاند، در دنیای عکاسی موبایل بینظیر هستند! آیا میتوان این موضوع را کتمان کرد؟
Google از نظر راهاندازی پروژههای منحصربهفرد و نوآورانه، بسیار مصمم و بااشتیاق عمل میکند. این شرکت، از پروژههای نوآورانه خود با عنوان Moonshot یاد میکند. اغلب این پروژهها از گوگل ایکس، آزمایشگاه نیمه مخفی این شرکت، بیرون میآیند. در دنیای فناوری، یک Moonshot را باید یک پروژه جاه طلبانه، اکتشافی و زیر و روکننده دانست!
نکته بسیار مهم درباره پروژههای Moonshot، که سبب میشود Google را به خاطر آن شدیدا تحسین کنیم، این است که همه آنها بدون انتظار برای دستیابی به سود در آینده نزدیک، پیادهسازی میشوند. گوگل حتی در مواقعی، هیچ تحقیقی درباره ریسکهای اقتصادی و سودآور یا زیانده بودن پروژه نداشته و فقط آن را پیش میبرد.
به عنوان برخی از پروژههای Moonshot میتوان به گوگل گلس (Google Glass)، پراجکت لون (Project Loon) یا همان پروژه اینترنترسانی به تمام نقاط دنیا از طریق بالنها، اتومبیل خودران گوگل، عینک واقعیت افزوده، شبکه عصبی، رباتهای مورد استفاده در صنایع مختلف و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد.
ایمان و عقیده موسسهای Google، ذهن نوآور و مخترع آنها و همچنین تواناییهای بالا در زمینه حل مسائل پیش آمده، سبب شده روز به روز پیشرفت گوگل سرعت بیشتری بگیرد. کاربران، گوگل را به خاطر تغییر دادن سبک زندگی آنها ستایش میکنند. این شرکت ابزارهایی به زندگی انسانها آورده که امروز، حتی تصور زندگی بدون آنها برای برخی غیر ممکن است؛ موتور جستجوی گوگل و گوگل مپس نمونهای از آنها هستند و پروژههایی همچون اتومبیل خودران Google نیز به زودی به فهرست محصولات حیاتی این شرکت افزوده خواهد شد.
کافی است در وب سایت killedbygoogle.com نگاهی به فهرست بلند بالای پروژههایی که توسط گوگل متوقف شدهاند بیندازید. هماکنون نیز Google در دنیای فناوری یکهتازی میکند و در برخی مواقع، با تصمیمات خود قانون بازی را تغییر میدهد. فقط تصور کنید اگر تمامی این پروژهها اجرایی شده یا بعد از اجرایی شدن و در دسترس بودن برای یک مدت زمان مشخص، هرگز متوقف نمیشدند، دنیای تکنولوژی امروز چطور کاملا تحت سلطه گوگل قرار داشت!
استفاده مداوم از سرویسهای نرم افزاری گوگل مخصوصا موتور جستجوی آن سبب شده آن را به عنوان یک غول نرم افزاری بشناسیم، اما این شرکت، حتی یک پروژه اتومبیل خودران در دست توسعه دارد. وجود تعداد قابل توجهی لپ تاپ، تبلت و مخصوصا شش گوگل سری پیکسل (با آن دوربینهای رویایی)، سبب میشوند در برخی مواقع، گوگل را به چشم شرکتی سخت افزاری نیز نگاه کنیم! این شرکت محصولات فیزیکی کوچکی همچون گوگل گلس و کنترلر بازی استادیا را نیز توسعه داده است.
از بین 150 پروژه مهمی که Google تا امروز آغاز کرده و در نهایت کنار گذاشته است، تنها 12 مورد سخت افزاری بودهاند. این در حالی است که متوسط طول عمر محصولات مربوط به آن پروژهها، در قفسه فروشگاهها، تنها 2 سال و 9 ماه است. این میزان با در نظر گرفتن عمر محصولات نرم افزاری شرکت همچون +Google و Inbox by Gmail به مراتب کمتر بوده است. همچنین میتوان به سرویس کوتاهکننده آدرس اینترنتی آن یعنی URL Shortener اشاره کرد که بعد از 9 سال سرویسدهی، به تازگی متوقف شده است.
همچنین بخوانید:
با در نظر گرفتن عمر محصولات نرم افزاری گوگل که بعد از سالها سرویسدهی، در نهایت مرخص شدهاند، به متوسط عمر 4 سال و 4 ماه برای تمامی آنها میرسیم. برای جلوگیری از بالا گرفتن بحث، از صحبت درباره شرکتهای سخت افزاری که Google روزی خریداری کرد، اما کمی بعدتر از دست آنها خلاص شد، خودداری میکنیم! به عنوان نمونه باید به شرکت سازنده رباتهای منحصربهفرد با قابلیتهای ویژه یعنی بوستون داینامیکس و همچنین سازنده گجتهای سری Moto (فروخته شده به لنوو، شرکت مالک موتورولا) اشاره کرد.
از بین محصولات سخت افزاری گوگل، بیشتر روی گوشی های سری پیکسل متمرکز هستیم. انتظار داریم در سال جاری، دو گوشی جدید از خانواده Pixel 4 معرفی شدند. این اتفاق سبب خواهد شد خط مرزی 3 ساله برای عمر محصولات سخت افزاری گوگل، به جلو رانده شود. به این ترتیب، مهندسان اچ تی سی در امان بوده و قرار نیست از کار بیکار شوند! Google سال گذشته اعلام کرد قرارداد خرید بخش موبایل HTC نهایی شده و سری جدید گوشی های سری Pixel در کشور تایوان و کارخانههای این شرکت، ساخته خواهند شد.
با این حال، Google تا امروز نشان داده در مسیر پروژههای سخت افزاری، بیشتر با آزمون و خطا رو به رو بوده است. به همین دلیل هیچ تضمینی برای ایمن بودن محصولات سخت افزاری گوگل از خطر انقراض وجود ندارد!
حتی بر اساس آنالیزهای مثبت اندیشانه، که طبق آنها گوگل سرانجام در کسب و کار کالاهای سخت افزاری به مهارت دست پیدا کرده است، تنها 5 درصد سود ناخالص Google از دو سال پیش، مربوط به کالاهای لمس شدنی بوده است.
این موضوع به معنی جذاب نبودن یا حتی نامناسب بودن محصولات سخت افزاری گوگل نیست. به طور بالعکس، به عنوان نمونه، کروم بوک پیکسل یکی از زیباترین لپ تاپهای دستهبندی خود تا امروز، تلقی میشود. همچنین میتوان به موفقیت بینظیر اسپیکر هوشمند Google هوم اشاره کرد که از روشن بودن آینده بخش کالاهای سخت افزاری گوگل خبر میدهد. اما درباره هر پروژه سخت افزاری، موضوعاتی وجود دارند که سبب میشود در زمان تقابل دو عبارت «سخت افزار» و «گوگل»، کمی بیشتر تامل کنید.
اولین سری تلاش Google به منظور ساخت گوشی های اندرویدی خود، به خلق محصولات سری Nexus ختم شد. با این حال، گوشی های نکسوس همواره حاصل سرمایهگذاری مشترک گوگل با یک شرکت گوشیساز دیگر، بودهاند. به عنوان آخرین گوشی های این سری میتوان به نکسوس 6 پی و نکسوس 5 ایکس (عرضه در سال 2015) اشاره کرد که به ترتیب به دست هواوی و ال جی ساخته شدند.
به همین دلیل گوگل کنترل کامل یا حتی کافی روی قسمت سخت افزاری گوشی نداشت. در نهایت، با یک گوشی هوشمند شبیه به دیگر محصولات بازار رو به رو میشدیم که مهمترین وجه تمایز آن، داشتن لوگوی گوگل به همراه یک رابط کاربری متفاوت بود. محصول مشترک بودن آنها سبب میشد در نهایت، ساخت و عرضه گوشی ها نیز با مشکلاتی مواجه شود.
برخی عقیده دارند گوگل، به خاطر مسیری که موتورولا برای آینده محصولات Moto X ترسیم کرده بود، به خرید این شرکت علاقهمند شد. شرکت در نهایت موتورولا را با ضرر و زیاد فراوان به لنوو فروخت و اکنون بر سر مالکیت حق اختراعهای مربوط به آن، با شرکت مالک کنونی کش و قوس دارد.
Google، به عنوان شرکتی همیشه مثبتاندیش، خرید موتورولا را موفقیتی بزرگ میداند. از نظر مالی، آنها شرکت یاد شده را به قیمت 12.5 میلیارد دلار خریداری کردند. مالک جدید در نهایت بخش لوازم خانگی و بخش گجتهای الکترونیکی را به ترتیب به قیمت 2.5 میلیارد دلار و 3 میلیارد دلار به سایر شرکتها فروخت. گوگل عقیده دارد این شرکت در مجموع، برای در اختیار گرفتن یک سری از حق اختراعهای موتورولا، چیزی حدود 2.5 تا 3.5 میلیارد دلار هزینه کرده و مابقی پول پرداخت شده برای خرید شرکت، به جیبش بازگشته است.
لپ تاپ منقرض شده کروم بوم پیکسل میتوانست به منزله یک هشدار برای شرکت تلقی شده و به سازنده، درباره عدم تلاش برای نفوذ در سطوح بالای بازار اخطار بدهد. لپ تاپهای کروم بوک توانستند به موفقیتی بینظیر مخصوصا در بازارهای آمریکا، دست پیدا کنند. دانش آموزان و دانشجویان به خرید لپ تاپهای گوگل، به جای آیپدهای گران قیمت اپل، روی آوردند؛ گجتهای ارزان قیمت همیشه مورد استقبال قرار میگیرند.
اما هیچ کاربری حاضر نبود برای پروژههای تحقیقاتی گوگل، همچون لپ تاپهای قدرت گرفته از سیستم عامل کروم او اس، هزینه زیادی پرداخت کند. پیکسل بوک 999 دلاری به همین سرنوشت دچار شد. بر اساس گزارشها، گوگل تعداد قابل توجهی از کارمندان بخش کروم او اس را مدتی است به دیگر قسمتهای شرکت منتقل کرده است.
همچنین بخوانید:
با توجه به گزارشهای منتشر شده تا امروز، احتمالا لپ تاپ پیکسل بوک 2 تا رویداد رونمایی پیکسل 4 آماده نخواهد شد. با توجه به سرگذشت لپ تاپهای گران قیمت کروم او اس تا امروز، آیا گوگل مرتبهای دیگر تصمیم دارد یک لپ تاپ گران قیمت و مجهز به سیستم عامل اختصاصی خود روانه بازار کند؟
گوگل برای یکسانسازی برند گوشی های هوشمند و لپ تاپهایش، از سال 2016 آنها را تحت سری Pixel عرضه کرد. این محصولات همچنین در مقایسه با گوشی های سری Nexus، به بالاترین مشخصات فنی مجهز شده و در بازار، به رقابت با پرچمداران سامسونگ، هواوی و اپل پرداختهاند. خانواده پیکسل، بعد از معرفی ایرباد پیکسل بادز، باز هم پرجمعیتتر شد.
در این مطلب قصد نداریم به مشکلات نمایشگر، اسپیکرها و دیگر ایرادهای سخت افزاری و نرم افزاری گوشی های هوشمند سری پیکسل بعد از هر سال عرضه آنها به بازار، اشاره کنیم. مشکل مربوط به نرم افزاری و نه سخت افزاری بودن گوگل وقتی خود را نشان میدهد که نحوه توزیع گوشی پیکسل، پیکسل 2 و پیکسل 3 در بازارهای کشورهای مختلف را بررسی کنیم. این شرکت در روح سخت افزاری نیست، به همین دلیل از هر گوشی تعداد زیادی تولید نکرده و در توزیع همان تعداد کم نیز درست عمل نمیکند. با توجه به نبود برنامهای مشخص برای گارانتی گوشی های سری پیکسل خارج از سانفرانسیکو، کاربران زیادی با در نظر گرفتن قیمتهای بسیار بالای آنها، از خریدشان صرف نظر میکنند.
خارج از سانفرانسیسکو، شرکت گوگل در همکاری با uBreakiFix مشکلات سخت افزاری گوشی های پیکسل کاربران را حل میکند. مشکل اول اینجاست که با وجود نزدیک شدن به تاریخ رونمایی گوشی پیکسل 4، تا ابتدای ماه جاری میلادی، در فهرست محصولات پشتیبانی شده توسط uBreakiFix در وب سایت آن، نامی از پیکسل 3 دیده نمیشد! از طرفی مراجعه به uBreakiFix، تنها برای کاربران کشور آمریکا میسر است و دیگر کاربران همچنان باید قید پشتیبانی رسمی شرکت را بعد از خرید یک گوشی Google Pixel، بزنند.
پروژههای موفق گوگل ما را به همچنین سخت افزاری خطاب کردن آن تشویق میکند، اما نکته اینجاست که همه چیز به طراحی، ساخت و عرضه یک کالای قابل لمس محدود نمیشود. تنها یک ماه بعد از عرضه پیکسل 3، نمایشگر گوشی برخی کاربران سوخت، اما گوگل قادر به تعویض آنها نبود! تا یک ماه پیش، حتی خود سازنده نیز نمیتوانست صفحه نمایش جدیدترین گوشی هوشمندش را در صورت آسیب دیدن تعویض کند.
سخت افزار همانند نرم افزار نیست؛ برای تولید محصولات سخت افزاری و قابل لمس، یک سری موانع ورودی وجود دارد. همچنین تقاضا باثبات و مشخص نبوده و ممکن است محصولات عرضه شده در نهایت روی دست سازنده بمانند. مخارج کلی محصولات سخت افزاری بالا بوده و لجستیک و حمل و نقل یک معضل اساسی برای آنها محسوب میشود.
به طور خلاصه، برای مدیریت دردسرهای بیشمار تا اتمام تولید محصول، توزیع صحیح آن و توانایی برای پاسخگویی به مشتریان حتی در صورت عرضه یک محصول بسیار متقاعدکننده، به تجربه بسیار زیادی نیاز است. همچنین برای دست پیدا کردن به موفقیت، باید سالها در دنیای سخت افزار فعالیت کرد. متاسفانه گوگل نشان داده صبر و حوصله کافی برای دستیابی به موفقیت در دنیای سخت افزار در آینده نزدیک را ندارد. این عجله سبب شد هزینههای زیادی روی دست شرکت باقی مانده و برخی از کالاهای فیزیکی، با مشکلات متعدد رو به رو شوند. به عنوان نمونه میتوان به گوشی هوشمند پیکسل 3 اشاره کرد که عدم توانایی سازنده برای پشتیبانی از آن بعد از عرضه نشان داد محصول عملا برای عرضه آماده نبوده است.
جزئیات کاملی شامل قیمت و مشخصات فنی آنر 20 (Honor 20) به بیرون درز کرد. این گوشی را میتوان نسخهی اقتصادی هواوی پی 30 دانست.
در هفتهی اخیر، شاهد دریافت تاییدیه اروپایی EEC توسط دو گوشی آنر 20 و آنر 20 پرو بودیم. حالا اطلاعات کاملتری از این دو گوشی اعم از قیمت و مشخصات فنی آنها به بیرون درز کرده که در ادامه میتوانید مشاهده کنید.
مدلهایی که تاییدیه EEC را دریافت کردند با نام داخلی YAL-L21 و YAL-L41 شناخته میشوند و انتظار میرود با نامهای آنر 20 و آنر 20 پرو روانهی بازارهای اروپایی شوند. اطلاعات منتشر شده در سایت ویبو نشان دهندهی برخی از مشخصات فنی آنر 20 و مدل پرو آن است. به طور مثال مدل اصلی به یک نمایشگر 6.1 اینچی با بریدگی بالای نمایشگر شبیه به قطرهی آب مجهز خواهد بود و ششمین نسل اسکنرهای اثر انگشت زیر صفحه را در داخل خود جای داده است.
تراشهی کایرین 980 قدرتبخش این دو گوشی خواهد بود و یک باتری 3650 میلیآمپر ساعتی انرژی مورد نیاز مدل اصلی را تامین میکند که ارائه کنندهی شارژ سریع 22.5 وات است. بریدگی کوچک بالای نمایشگر یا همان ناچ، از یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی باکیفیت میزبانی میکند. در پشت نیز یک ماژول دوربین سه گانه شامل سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی، سنسور ثانویهی 20 مگاپیکسلی عریض و سنسور 8 مگاپیکسلی تلهفوتو حضور دارد. انتظار میرود دوربین این دیوایس زوم اپتیکال سه برابری را ارائه کند. ضمن آنکه در راس بخش نرم افزاری نیز ما میتوانیم اندروید 9 پای و رابط کاربری EMUI را ببینیم.
رقص گوگل یا Google Dance اصطلاحی است که گوگل زمانی که هدف بازسازی رتبه بندی در نتایج جست و جو را دارد می گویند. در این هنگام ممکن است رتبه برخی از سایت ها به شدت زیر بیاید یا اینکه ممکن است از نتایج جست و جو به طور کامل حذف شوند.
در عوض سایت هایی هم هستند که شدنی است نتایج خیلی احسان نصیبشان شود. اما باید پروا کنید که در رقص گوگل ممکن است فقط چند روز رتبه سایت ها بالا و زیر شود. در این نوشتار هدف دارم درباره اصطلاح پایکوبی گوگل صحبت کنم. پس رهنمود می کنم در این مقاله هم همراه همیار وب باشید.
رقص گوگل (Google Dance) چیست؟
همانطور که در ابتدای نوشتار اشاره کردم رقص گوگل زمانی رخ می دهد که گوگل منظور داشته باشد معیار در رتبه بندی خویش برپایی کند. Google Dance ممکن است از چند ثانیه الی چند روز درازا بکشد. و در این مدت است که رتبه بسیاری از سایت ها تغییر خواهد کرد.
با این حال خیلی از مدیران سایت ها از این قضیه با تازه نیستند و فکر می کنند حتما مشکلی برای سایتشان به وجو آمده است که رتبه سایت شان در نتایج جست و جو دچار نوسان شده است.
پیشنهاد ویژه همیار وب : سئوی کلاه سیاه چیست؟
در واقع پایکوبی گوگل آزمایشی است که از طرف گوگل برای دادن رتبه واقعی به سایت ها با پروا به معیارهای سئو انجام می شود. سایت هایی که لایق داشتن رتبه خوب در نتایج جست و جو هستند برنده این آزمایش هستند.
رقص گوگل چند بار انجام می شود؟
در نخست از Google Dance برای شاخص گذاری اصلی موتور افزایش بازدید از گوگل جست و جوی گوگل استفاده می شد. پایکوبی گوگل معمولا در سنه 10 بار اتمام می شد. یعنی کم و بیش هر 35 روز یک بار اجرا می شد. با تغییراتی که در رتبه بندی سایت ها برپایی می شد به راحتی می شد فهمید که پایکوبی گوگل مایه برپایی این رویداد شده است.
نکته قابل توجه این است که به خاطر این که دگرگونی ها کامل الگوریتم ها برای رتبه بندی به سایت ها و شاخص گذاری چند روز درازا می کشد Google Dance شدنی است طولانی شود و چند روزی مایه نوسان در نتایج رتبه سایت ها شود.
انتظار میرود این گوشی سنسور دوربین Sony IMX600 را از هواوی پی 30 پرو به ارث برده باشند. متاسفانه هنوز صحبتی از مشخصات فنی آنر 20 پرو به میان نیامده است. افشاگر میگوید گوشی آنر 20 همراه 6 گیگ رم و 128 گیگ حافظهی داخلی، با قیمت 446 دلار عرضه خواهد شد. این گوشی 25 آوریل (5 اردیبهشت) رسما معرفی خواهد شد.
اینگونه به نظر میرسد که دو گوشی Honor 20 و Honor 20 Pro نسخههای ارزان قیمتتر گوشیهای پرچمدار Huawei P30 و Huawei P30 Pro هستند. خانواده پی 30 چندی پیش معرفی شد. از دیگر شرکت بزرگ چینی، شرکت وان پلاس نیز خبر میرسد که ظاهرا آنها به زودی از گوشی پرچمدار جدیدشان به نام وان پلاس 7 پرده برداری خواهند کرد. خانواده آنر 20 را میتوان یکی از اصلیترین رقبای وان پلاس جدید دانست.بازیابی پیامک های پاک شده در صورت داشتن اطلاعات ضروری در آنها امری حیاتی است. در این مطلب به آموزش نحوه بازیابی پیام های کوتاه حذف شده از آیفون میپردازیم.
حتی فکر از دست دادن یک سری اطلاعات خاص نیز برایمان دشوار است. از دست دادن یک عکس خاطرهانگیز، اگرچه بسیار تلخ است، اما در برخی مواقع نمیتوان آن را با مصیب از دست دادن یک سری اطلاعات متنی حیاتی مقایسه کرد.
به شکلی تعجبآور، حذف پیام های کوتاه در گوشی آیفون ساده است؛ کافی است روی یک پیام خاص، انگشتتان را به جهتی اشتباه بکشید. امروزه، اغلب از طریق اپلیکیشنهای پیام رسان به گفتگو با دیگران میپردازیم. به همین دلیل پیامکها، منحصر به رد و بدل کردن اطلاعات خاص و رسمی باقی ماندهاند. خوشبختانه امکان بازیابی پیامک های پاک شده از گوشی آیفون یا تبلت آیفون وجود دارد.
پیش از شروع آموزش، نکتهای که در تمامی مطالب آموزشی مربوط به چگونگی بازیابی اطلاعات روی آن تاکید میکنیم را یادآور میشویم. همیشه پیش از بروز مصیبت، به فکر چاره باشید. گرفتن بکاپ از فایلهای مهم، اقدامی است که در صورت کوتاهی در آن، ممکن است یک عمر پشیمانی برایتان به ارمغان بیاورد. پس به طور متناوب یا بعد از هر مرتبه دریافت فایلها و اطلاعات مهم همچون عکسهای جدید یا یک پیامک دارای اهمیت، یک بکاپ از آن تهیه کنید.
اگر پیشتر، قابلیت بکاپگیری خودکار را روی سرویس آیکلاد خود فعال کرده باشید، اکنون خواهید توانست برای بازیابی پیامک های پاک شده به سراغ نسخه پشتیبان بروید. متاسفانه این کار چندان ساده نیست. به این منظور مجبور به ریست کردن کامل گوشی هوشمند و سپس بازیابی از روی فایل بکاپ هستید.
در صورت ضرورت، با قبول نیاز به ریست کردن گوشی، به مسیر Settings > General > Reset رفته و گزینه حذف اطلاعات گوشی را انتخاب کنید. با توجه به حذف شدن همه برنامهها و فایلها، میبایست پیشتر از تمامی فایلها و اطلاعات مهم ذخیره شده روی گوشی هوشمند بکاپ تهیه کنید، وگرنه بعد از بازیابی پیامک های پاک شده باید در پی چگونگی بازیابی بیشمار فایل دیگر باشید!
همچنین در نظر داشته باشید نسخه پشتیبان تهیه شده در آیکلاد، باید پیش از حذف شدن پیام مورد نظر گرفته شده باشد، در غیر این صورت، با بازیابی بکاپ نیز به آن دسترسی پیدا نخواهید کرد.
میتوان پیش از بازگرداندن بکاپ، تاریخ تهیه آخرین نسخه پشتیبان را بررسی کرد. به اپلیکیشن Settings رفته و در بالای صفحه، روی نام خود ضربه بزنید. سپس تا رسیدن به iCloud Backup به پایین اسکرول کنید. اگر اسلایدر مربوط به آن روشن (On) است، فرد خوششانسی هستید. روی برچسب iCloud Backup ضربه بزنید. در پایین دکمه Back Up Now، آخرین تاریخی که از گوشی شما، نسخهای پشتیبان روی آیکلاد ذخیره شده است را مشاهده خواهید کرد. متاسفانه امکان دیدن تاریخچه کل بکاپها وجود ندارد.
به خاطر آسانتر بودن فرآیند بازیابی بکاپ از آیتونز، بازیابی پیامک های پاک شده از طریق آن بهتر است. البته مشکل اینجاست که اغلب کاربران، به صورت دستی اقدام به گرفتن نسخه پشتیبانی از اطلاعات گوشی هوشمندشان به وسیله آیتونز، نمیکنند. اگر پیامکهای نسخه پشتیبان، بعد از پاک شدن پیامک یا پیامکهای مورد نظر همگامسازی شده باشند، امکان دسترسی به آن(ها) وجود نخواهد داشت.
همچنین بخوانید:
به منظور بازیابی پیامک های پاک شده از آیفون به وسیله آیتونز، گوشی هوشمندتان را به سیستم کامپیوتری متصل کنید. با این کار، برنامه آیتونز به صورت خودکار اجرا میشود. بعد از چند ثانیه، گوشی هوشمندتان تشخیص داده شده و در منوی سمت چپ صفحه نمایش نشان داده خواهد شد.
بعد از نمایش، در بخش Settings منو روی گزینه Summary کلیک کنید. اگر بکاپگیری پیشتر فعال شده باشد، گزینه Restore Backup را در پایین قسمت Backups مشاهده خواهید کرد.
در صورت نداشتن نسخه پشتیبان در آیکلاد و آیتونز، به منظور بازیابی پیامک های پاک شده از گوشی آیفون خود باید به سراغ دیگر روشها بروید.
احتمال بازیابی پیام های کوتاه حذف شده به این روش پایین است، اما همچنان یک گزینه در دسترس محسوب میشود. در برخی مواقع، اپراتور موبایل، در دیتابیس خود پیامک های ارسالی و دریافتی اخیر شما را نگهداری میکند. البته برای دستیابی به پیام های حذف شده از iMessage نمیتوان از این روش استفاده کرد و تنها محدود به SMS و MMS میشود. با توجه به احتمال پایین امکانپذیر بودن این گزینه، باید در صورت ناامید شدن از بقیه راهکارها، به سراغ آن بروید.
اگر نیاز به بازیابی پیامک های پاک شده تنها برای دستیابی مجدد به یک سری اطلاعات مشخص است، از فرد ارسالکننده اولیه درخواست کنید مجددا آنها را برایتان ارسال کند. بسته به نحوه ارتباطتان با کاربر مورد نظر، میتوانید به عنوان اولین یا آخرین گزینه از این روش استفاده کنید!
برخی ابزارها، وعده بازیابی اطلاعات از دست رفته از روی حافظه را میدهند. این اپلیکیشنها، در صورتی که زمان زیادی از حذف شدن فایلها نگذشته و همچنین عملیات نوشتن روی حافظه صورت نگرفته باشد، میتوانند به درستی عمل کنند. با این حال، نمیتوان روی آنها حساب چندانی باز کرد و در بیشتر مواقع، یک سری اطلاعات در هم و نامفهوم به شما تحویل میدهند.
بیشتر اپلیکیشنهای بازیابی فایل فقط به ظاهر رایگان هستند، اما بعد از نصب متوجه خواهید شد برای بازیابی پیامک های پاک شده باید در نهایت هزینه زیادی پرداخت کنید. مشکل اینجاست که با وجود پرداخت هزینه، هیچ تضمینی درباره بازیابی اطلاعات مورد نظرتان وجود ندارد.
پس اگر تمام راهکارهای قبلی را دنبال کرده و به نتیجه نرسیدهاید، در نهایت ضربه آخر را با آنها بزنید. پیش از استفاده، در انجمنها و وب سایتهای تخصصی جستجو کرده و با بهره بردن از نظرات دیگر کاربران، بهترین و شناخته شدهترین اپلیکیشنها را دانلود و نصب کنید
همچنین بخوانید:
پیشتر، از آنجایی که اتصال گوشی های هوشمند با سیستم کامپیوتری به وسیله پروتکل USB Mass Storage صورت میگرفت، امکان بازیابی فایلهای از دست رفته به کمک ابزارهای بازیابی فایل به مراتب قدرتمندتر ویندوزی، وجود داشت. با توجه به عدم پشتیبانی از این پروتکل در گوشی های اندرویدی جدید و مخصوصا دستگاههای آو اسی، اکنون نمیتوان به این نرم افزارها اجازه دسترسی به پایگاه داده گوشی را داد.
برای بازیابی پیامک های پاک شده از آیفون، نرم افزارهایی همچون Gihosoft iPhone Data Recovery وجود دارند. در نسخه رایگان این برنامه، اطلاعاتی درباره پیامک هایتان در اختیار شما قرار میگیرد، اما برای بازیابی، مجبور به خریدن نسخه پرو هستید.
متاسفانه برای خرید نسخه پرو برنامه برای بازیابی پیامک های پاک شده باید 60 دلار پرداخت کنید. با وجود دستیابی به یک سری اطلاعات درباره پیامک های ذخیره شده روی حافظه گوشی و از طرفی قابل اعتماد بودن برنامه، همچنان هیچ تضمینی وجود ندارد، پس پیش از پرداختن 60 دلار، این موضوع را در نظر داشته باشید.
در نهایت، مجددا تاکید میکنیم با گرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات گوشی آیفون خود به صورت پیاپی با استفاده از ابزارهایی همچون آیتونز، از شر این همه دردسر در امان خواهید بود.
ظاهرا اپل قصد دارد مدل های 2019 آیفون را از لحاظ کیفیت دوربین، به جایگاه نخست بازگرداند. طبق تازهترین اطلاعات، آیفون XI اپل (iPhone XI) یا همان آیفون 11 از لنز سوپر واید و سنسور ToF بهره خواهد برد.
در گذشتهای نه چندان دور، اپل پیشتاز صنعت گوشیسازی بود و تولیدکنندگان چینی، کارهای این کمپانی را کپی میکردند. اما دیگر اینطور نیست؛ چرا که در دو سال گذشته، برخی از برندهای چینی ابتکار عمل را در بازار موبایل به دست گرفتند. مثلا مدتی است که گوشی های هواوی در زمینه کیفیت عکسبرداری، جایگاه نخست DxOmark را به خود اختصاص دادهاند. پیشرفت و ابداعات چینیها، کمپانی کوپرتینویی را نیز به بهتر شدن واداشته است و چه بسا این موضوع، درآیفون XI اپل جلوهگر شود.
همچنین بخوانید:
احتمالا مهمترین ویژگی نوآورانه آیفون ایکس آی را باید وجود لنزهای سوپر واید و ToF در دوربین عقب آن بدانیم. البته شرکتهای چینی نظیر هواوی و شیائومی، پیشتر هم کارایی لنزهای فوق عریض را در محصولات خود به رخ کشیده بودند؛ اما انتظار میرود اپل برای متمایز کردن مدل 2019 آیفون، لنز سوپر واید ویژهای را در نظر داشته باشد.
بر اساس گزارشهای اخیر، آیفون XI اپل در پنل پشتی خود یک لنز زاویه باز معمولی، یک سنسور تلسکوپی با زوم دو برابر و یک لنز سوپر واید خواهد داشت. یک سنسور ToF را هم به این مجموعه دوربین اضافه کنید. با این اوصاف، چیدمان عمودی دوربینها که در آیفون 10 دیده بودیم، به حالت مربعی شکل تغییر خواهد یافت. اما برتری دوربینهای ToF نسبت به سنسورهای مبتنی بر نور ساختار یافته (structured light) چیست؟