قالب های فارسی وردپرس 6

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

قالب های فارسی وردپرس 6

این وبلاگ جهت دسترسی آسان شما عزیزان به قالب های برتر وردپرس به صورت فارسی تدوین و راه اندازی شده است.

چگونه از هک شدن رمز عبور خود مطلع شویم؟

متأسفانه، دزدی در اینترنت شایع شده است و یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می‌توانید مرتکب شوید این است که، فکر کنید این امر فقط برای دیگران اتفاق می‌افتد و اگر هیچ کاری انجام ندهید، هرگز دچار مشکل نخواهید شد. متأسفانه، قضیه به این سادگی نیست. بنابراین در صورتی که اکانت شما هک شود، چگونه باید متوجه آن شوید؟

 

در این مطلب می‌توانید با راهکارهای جلوگیری از هک شدن و اطلاع یافتن بعد از آن آشنا شوید.

اشتباه نکنید، هک شدن تنها برای دیگران اتفاق نمی‌افتد. فقط نیاز به کمی بدشانسی دارد و ناگهان، یکی از کسانی می‌شوید که قرار نبود این اتفاق برایشان رخ دهد. تقریباً برای هرکسی در بعضی مواقع احتمال هک شدن وجود داشته. حتی اسام بزرگ در اینترنت هم می‌توانند هک شوند، مثل اپل یا یاهو. اما چگونه متوجه شوید که کسی شما را هک کرده است؟ ابتدا باید با چند عنصر اساسی شروع کنیم:

 

بررسی کنید که حداکثر امنیت اکانت خود را فعال کرده‌اید

اگر بدشانس باشید، ممکن است سرویسی که استفاده می‌کنید هک شود و سپس سارق می‌تواند به پایگاه داده آن سرویس دسترسی پیدا کند. مدیران سرویس ممکن است با شما تماس بگیرند تا وضعیت خود را تشریح کنید و اگر در رسانه‌های اجتماعی باشید، خیلی سریع با اخبار مرتبط با آن مطلع خواهید شد.

 

اگر هدف سارق یک تجارت یا سرویس نباشد، سپس موارد امنیتی کمی بیشتر به خودتان وابسته است. آیا همه تنظیمات امنیتی را فعال کرده‌اید؟ برای مثال، بعضی سرویس‌ها از سیستم تأیید دو مرحله‌ای استفاده می‌کنند. احتمال هک شدن با این ویژگی به حداقل می‌رسد و حتی اگر این اتفاق افتاد، به شما اطلاع داده خواهد شد. به عنوان مثال، گوگل، فیس بوک و دراپ‌باکس یک پیام ارسال می‌کنند تا به شما اطلاع دهند که کسی سعی کرده است از یک دستگاه جدید به اکانت شما دسترسی پیدا کند.

 

هک رمز عبور,هک رمز عبور کامپیوتر

جلوگیری از هک شدن 

 

بررسی کنید که رمز عبورتان تا چه میزان ایمن است

البته، همه وب‌سایت‌ها طیف وسیعی از گزینه‌های امنیتی را ارائه نمی‌دهند. بنابراین باید به سختی و برای مدت طولانی روی عنصر اصلی محرمانه بودن اکانت تمرکز کنید: یعنی رمز عبور. اگر سرویس هک شده باشد، کیفیت رمز عبور شما واقعاً اهمیتی ندارد، اما اگر شخص شما هدف قرار گرفته باشید، مهم است که یک رمز عبور ایمن انتخاب کنید.

 

پس چگونه می‌توان گفت که رمز عبور به اندازه کافی ایمن است؟ احتمالاً از دور و بر شنیده‌اید که یک رمز عبور ایمن باید ترکیبی از اعداد، حروف و برخی اوقات کاراکترهای خاص باشد. مشکل این است که ماشین‌هایی که تلاش می‌کنند رمز عبور شما را به دست آورند هم از این موضوع آگاه هستند، بنابراین با ایجاد ترکیبی از این کاراکترها، لزوماً هک کردن اکانت را غیرممکن نمی‌کنید، تنها آن را مشکل‌تر می‌کنید زیرا سازقان مجبور می‌شوند تعداد بیشتری از ترکیباتی که شامل اعداد و کاراکترهای خاص است را تست کنند. Bill Burr، سازنده استانداردهای رمزعبور ایمن، مشکل را توضیح داده است. به طور خلاصه، او می‌گوید برای اطمینان یافتن، سعی کنید در انتخاب رمز عبور خلاق باشید و مطمئن شوید که رمز عبور فقط یک کلمه با کاراکترهایی در آغاز و پایانش نباشد.

 

اگر رمز عبورتان "Password31" است، احتمالاً باید فکر این باشید که کمی آن را پیچیده‌تر کنید.

 

این دو نکته می‌توانند به شما ایده از موقعیتی بدهند که امنیت اکانت شما در آن قرار دهد، اما نمی‌توانند بگویند که هک شده‌اید یا نه. بنابراین چگونه مطمئن شوید؟

 

به علائم نگاه کنید

در تئوری، ممکن است اکانت شما هک شده باشد بدون اینکه حتی متوجه شوید. در عمل، کمتر واضح است، زیرا اگر کسی مزاحم شود تا اطلاعات مربوط به اکانت شما را در کنترل بگیرد، احتمالاً قصد دارد کاری با آن‌ها انجام دهد. آن‌ها یا به طور مستقیم از اکانت شما استفاده می‌کنند، برای مثال رمز عبورتان را تغییر می‌دهد، با استفاده از اکانت شما خرید اینترنتی انجام می‌دهند و ایمیل‌های نامناسب به مخاطبین شما ارسال می‌کنند، یا اینکه به صورت غیر مستقیم برای جمع کردن اطلاعات دیگری که در اکانت یافت می‌شود، از آن استفاده می‌کنند. بنابراین، آن‌ها می‌توانند از داده‌های شخصی شما استفاده کرده یا آن‌ها را بفروشند.

 

هک رمز عبور,هک رمز عبور کامپیوتر

هک رمز عبور

 

به صورت آنلاین بررسی کنید که هک شده‌اید یا نه

اگر دزدی در مقیاس بزرگ صورت بگیرد، می‌توانید بررسی کنید که هک شده‌اید یا نه. یک متخصص امنیتی لیستی از همه قربانیان بعد از هر حمله معروف ایجاد کرده است و به کاربران امکان می‌دهد که اکانت خود را برای هک شدن بررسی کنند. نام وبسایت او Have I been pwned است. شما فقط باید آدرس ایمیل خود را در آن تایپ کنید و در صورتی که کسی از رمز عبور شما اطلاع داشته باشد، وب‌سایت به شما می‌گوید.

 

همچنین می‌توانید رمز عبور خود را تایپ کنید و در صورتی که به خطر افتاده باشد وب‌سایت به شما می‌گوید. در هر دو مورد، پایگاه داده بسیار عظیم است (بیش از 300 میلیون رمز عبور) زیرا اکانت‌های هک شده از LinkedIn، VK، MySpace، Badoo، Dropbox و بسیاری بیشتر را جمع‌آوری می‌کند.

 نرم افزار TeamViewer برای کنترل، هدایت، و تعمیر رایانه ها از راه دور به روش وصل دو رایانه با کمک شبکه اینترنت است. دو کاربر میتوانند با نصب و بکار گیری این نرم افزار ، رایانه‌های خود را به شکلی با یکدیگر مرتبط سازند که یک کاربر (طرف فعال) تصویر مانیتور کاربر دیگر را از دور ببیند و به تمامی محتوی رایانه او دسترسی داشته باشد. این نرم افزار محصول شرکت «TeamViewer GmbH» است. در این گزارش قصد داریم به آموزش روش اتصال دو دستگاه از طریق برنامه TeamViewer بپردازیم.

 

چگونگی اتصال از راه دور به کامپیوتری که از نرم افزار « TeamViewer » استفاده میکند : 

مرحله اول : نرم افزار TeamViewer را اجرا کنید. از فردی که میخواهید به سیستم او متصل شوید نیز بخواهید که برنامه را اجرا کند. شماره شناسه TeamViewer فرد مقابل را بگیرید ( این شماره در سمت چپ پنجره برنامه قابل مشاهده است). شماره را در کادر Partner ID وارد و سپس بر روی کلید Connect To Partner کلیک کنید.

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

اموزش کار با نرم افزار teamviewer

 

مرحله دوم : بعد از انجام مرحله قبل ، بخش وارد کردن رمز برای شما نمایش داده میشود، شما در این بخش باید باید رمزی را وارد کنید که در سیستم فرد مقابل نمایش داده میشود. بعد از وارد کردن رمز بر روی Log On کلیک کنید.

 

مرحله سوم : بعد از ورود ، در صفحه جدیدی که برای شما نمایش داده میشود ، شما قادر به مشاهده صفحه فرد مقابل هستید. همچنین شما قابلیت کنترل موس و کیبرد او  را نیز دارید و میتوانید هر کاری که میخواهید در سیستم او به صورت از راه دور انجام دهید.

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

آموزش راه اندازی نرم افزار teamviewer

 

زمانی که شما به سیستم مورد نظر متصل میشوید یک منوی کوچک در بالای صفحه مشاهده میکنید؛ ما در ادامه به شما آموزش میدهیم ک چگونه از این منو استفاده کنید.

 

کاربرد منوی Action در نرم افزار TeamViewer 

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

طریقه کار کردن با نرم افزار teamviewer

 

در منوی Action شما به راحتی میتوانید به بخش های مختلف ویندوز دسترسی سریع داشته باشید. برای مثال از بخش Session Option میتوانید دسترسی خود به سیستم فرد مورد نظر را قطع نمایید. همچنین میتوانید یادداشتی قرار دهید. از طریق بخش Windows Option شما قادر به قفل یا رستارت کردن سیستم قابل کنترل هستید. 

 

بخش Invite additional partnership به شما اجازه میدهد که فرد سومی را به سیستم مورد نظرمتصل کنید و به اون نیز دسترسی کنترل سیستم  را بدهید.

برای این منظور بر روی Computer & Contacts کلیک کنید تا به صفحه ابتدایی نرم افزار هدایت شوید. برای دسترسی دادن به فرد سوم  ، اموری که در بالا توضیح داده شد را مجددا انجام دهید.

 

کاربرد منوی  View در نرم افزار TeamViewer

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

دریافت نرم افزار teamviewer

 

در این بخش شما میتوانید رزولوشن و کیفیت تصویر آنلاین را تغییر دهید و متناسب با سرعت اینترنت خود تنظیم نمایید تا از لگ در ارسال تصویر جلوگیری شود. البته پیشنهاد ما این است که تنظیمات این بخش را بر روی Auto Select قرار دهید تا تنظیمات به صورت اتوماتیک با اینترنت شما و سرعت آن منطبق شود.

 

همچنین شما قادر خواهید بود که از بخش custom settings تغییرات رنگ مورد نظر و انتخابی خود  را روی صفحه نمایش اعمال نمایید. در انتها نیز با استفاده از گزینه Switch to full screen ، صفحه نمایش مورد نظر را به شکل نمایش کامل در صفحه درآورید.

 

چگونه با فرد مقابل ارتباط برقرار کنیم ؟

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

 معرفی نرم افزار teamviewer

 

نرم افزار TeamViewer این امکان را به شما میدهد تا با فردی که به سیستم او متصل شده اید ارتباط تصویری یا صوتی برقرار نمایید. این امکان با استفاده از بخش Communicate امکان پذیر است.

با مراجعه به این بخش شما گزینه های Chat و Video را مشاهده میکنید که از طریق آنها تماس تصویری و ویدئویی امکان پذیر میشود. همچنین این نزم افزار امکان برقراری ارتباط از طریق تلفن را نیز امکان پذیر کرده است که برای استفاده از این امکان باید از گزینه Call by telephone استفاده نمایید.

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

 

چگونه به سیستم مورد نظر ، فایل ارسال نماییم ؟

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

 

با استفاده از گزینه Files & Extras که در این بخش طراحی شده است شما میتوانید برای سیستم مورد نظرتان که در حال کنترل آن هستید فایل های مختلف ارسال نمایید و این فایل ها را به اشتراک بگذارید .

 

همچنین میتوانید با استفاده از گزینه active remote printing به پرینتر دسترسی پیدا کنید و دو گزینه Take screenshot و Start session recording به شما اجازه تهیه تصویر یا ویدئو از صفحه نمایش سیستم مورد نظر را می دهند. در بخش Open file transfer زمانی که روی گزینه کلیک کنید صفحه زیر نمایش داده می شود.

 

آموزش نرم افزار teamviewer, معرفی نرم افزار teamviewer

 

در این صفحه شما فایل مورد نظری که می خواهید به اشتراک بذارید را انتخاب کرده و در قسمت بالای صفحه روی گزینه Send کلیک میکنید تا فایل شما به سیستم مورد انتقال یابد.

 

همچنین اگر نیاز داشتید که فایلی را از سرویس های ابری مانند Google Drive یا Dropbox انتقال دهید از بخش Share via file box استفاده کنید.

تاریخچه اینترنت 

پیدایش اینترنت (The Internet) به دهه ۶۰ برمی گردد؛ یعنی زمانی که دولت ایالات متحده بر اساس طرحی موسوم به «Arpa» مخفف (آژانس تحقیق پروژه های پیشرفته) که هدفش تقویت کارکردهای دفاعی بود، این طرح را به اجرا گذاشت.

 

در آن زمان، چیزی به اسم کامپیوتر شخصی وجود نداشت و صرفاً سازمان های بزرگ، دانشگاه ها و مراکز دولتی بودند که از سیستم های کامپیوتری بزرگ موسوم به MainFrame استفاده می کردند که هر کدامش اطلاعات خاصی را ذخیره کرده بود و در صورت نیاز، با یکدیگر اتصال برقرار و اطلاعات را بین همدیگر منتقل می کردند یا در صورت ایجاد بستر مناسب، اطلاعات را در حالت اشتراک قرار می دادند.

 

در همان دوران، سیستم هایی به وجود آمده بودند که امکان ارتباط بین کامپیوترهای یک سازمان را فراهم می کردند، به طوری که کامپیوترهای موجود در بخش ها یا طبقات مختلف با یکدیگر تبادل اطلاعات می کردند و امکان ارسال نامه بین بخش های مختلف سازمان، فراهم می شد. این همان چیزی است که امروزه به آن، سیستم ارسال نامه با پست الکترونیک یا ای میل می گویند.

 

اما برای برقراری اتصال بین این شبکه های کوچک و پراکنده که هر کدام به روش ها و بر مبنای استانداردهای خودشان کار می کردند، استانداردهای جدید و مشخصی توسط کارشناسان وضع شد که همان پروتکل ها هستند.

 

چگونگی پیدایش اینترنت

سرانجام درسال 1961 میلادی تعداد ۴ کامپیوتر در ۲ ایالت مختلف با موفقیت ارتباط برقرار کردند و با اضافه شدن واژه نت به طرح اولیه، نام آرپانت (ArpaNet) برای آن منظور شد.

 

در دهه 1970 میلادی با تعریف پروتکل‌های جدیدتر از جمله TCP که تا به امروز رواج دارد و نیز مشارکت کامپیوترهای میزبان (Host) بیشتر به آرپانت و حتی گسترده شدن آن به برخی نواحی فراتر از مرزهای ایالات متحده، آرپانت شهرت بیشتری یافت و ایده اینترنت همراه با جزییات بیشتر راجع به شبکه‌های کامپیوتری مطرح گشت تا اینکه طی سال‌های پایانی دهه ۱۹۷۰ شبکه‌های مختلف تصمیم گرفتند به صورت شبکه‌ای با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند و آرپانت را بعنوان هسته اصلی انتخاب کردند.

 

بعدها در سال 1993 میلادی نام اینترنت روی این شبکه بزرگ گذاشته شد. وب یا همان WWW که مخفف World Wide Web (به فارسی: تار جهان‌گستر) می‌باشد توسط آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات CERN بخاطر نیاز آنها به دسترسی مرتب‌تر و آسان‌تر به اطلاعات موجود روی اینترنت ابداع گشت. در این روش اطلاعات به صورت مستنداتی صفحه‌ای بر روی شبکه اینترنت قرار می‌گیرند و بوسیله یک مرورگر وب قابل مشاهده هستند و هم اکنون کارکردهای بسیاری دارند.

 

شبکه اینترنت چیست؟

تاریخچه اینترنت در ایران و جهان،چگونه تاریخچه اینترنت

اینترنت مانند جهانی تخلیلی است

شبکه جهانی اینترنت مجموعه ای از شبکه های کامپیوتری است که با استفاده از قوانین و پروتکل های خاصی که به آن TCP/IP می گویند و از طریق خطوط تلفنی، ماهواره ای و غیره به یکدیگر وصل شده اند، تا اطلاعات و داده ها بتواند به سرعت از یک کامپیوتر به کامپیوتری دیگر در هر کجای گیتی انتقال یابد.

 

با تحولات اساسی و رشد بی نظیر که طی دهه اخیر بوقوع پیوسته است، در حال حاضر اینترنت به عنوان یکی از مهمترین ابزارها، برای انتقال جوامع به جامعه اطلاعاتی مطرح شده است که درآن کلیه شبکه های کامپیوتری، تلفن ها، ویدئوها، کنفرانس ها، موبایل ها و غیره با هم ارتباط داشته و به تبادل اطلاعات می پردازند.

 

به طور کلی می توان دلایل محبوبیت اینترنت را در همگانی بودن، کاهش هزینه ها، سهولت خرید و فروش بر روی اینترنت، بدون مرز و بدون مالک بودن اینترنت، رشد سریع اینترنت و فراوان بودن تعداد مشترکان آن دانست.

 

اینترنت مانند جهانی تخلیلی است، جهانی غیر از جهان ما که در آن می توان همه چیز یافت از گفتگو با افراد و بخش های سرگرمی و لطیفه گرفته تا کسب اطلاعات در مورد فضا، گرفتن مقالات علمی و ارتباط با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای همکاری و یا ادامه تحصیل در کشورهای دیگر ،در کنار این موارد امکانات دیگری نیز در اینترنت وجود دارد که می توان به نامه الکترونیکی، گفتگو، گرفتن نرم افزارها از اینترنت و غیره اشاره نمود.

 

وب (WEB) چیست؟

شبکه تار عنکبوتی جهانی (وب) مدتها پس از اینترنت پا به عرصه وجود گذاشت. کاربرد اولیه اینترنت اساسا برای تبادل اطلاعات و پست الترونیک بود. تولد وب به سالهای 1989 تا 1991 و به کارهای دانشمندی به نام تیم برنزی - لی در آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات (CERN) در سوئیس بر می گردد.

 

انگیزه وی برای طراحی این استاندارد این بود که اطلاعاتی که افراد نیاز دارند در سندها و فایل هایی در کامپیوترهای مختلف ذخیره شده است تقریبا در تمام این اسناد ارجاعاتی به سندهای دیگر وجود دارد، در آن سند هم ارجاعاتی به سندهای دیگر هست و الی آخر...

 

«تیم» از خود پرسید که آیا راهی وجود دارد که بتوان به کمک آن سندی را که به آن اشاره شده، (بدون توجه به مکان این سند) دید؟ مثلا، ممکن است در سندی که در یک کامپیوتر در نیویورک قرار دارد دو ارجاع ، یکی به سندی در کامپیوتر در بمبئی و دیگری به سندی در کامپیوتر اتاق پهلویی، وجود داشته باشد این مفهوم که به ابر لینک (Hyper Link) معروف شد، سنگ بنای شبکه تار عنکبوتی جهانی یا وب است.

 

با اینکه مفهوم وب بسیار اغوا کننده بود، پیاده سازی واقعی آن بسیار پیچیده می نمود. برای اینکار دو نیاز اساسی وجود داشت: یک فرمت استاندارد برای مبادله آنها از طریق اینترنت.

 

نگاهی به تاریخچه اینترنت در ایران

تاریخچه اینترنت در جهان،مقاله تاریخچه اینترنت

کاربرد اولیه اینترنت اساسا برای تبادل اطلاعات و پست الترونیک بود

*سال ۱۳۷۱: در این سال، تنها تعداد کمی از دانشگاه های ایران توانستند به اینترنت مجهز شوند؛ از جمله این دانشگاه ها می توان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان را نام برد که توسط مرکز تحقیقات فیزیک نظری و از طریق پروتکل UUCP به اینترنت وصل شدند.

 

*سال ۱۳۷۲: در این سال، ایران رسماً به شبکه جهانی اینترنت پیوست. اولین رایانه ای که در ایران به اینترنت متصل شد، رایانه مرکز تحقیقات فیزیک نظری بود و هم اکنون نیز این مرکز یکی از مرکزهای اصلی خدمات اینترنت در ایران است. مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات، به عنوان تنها نهاد ثبت اسامی قلمرو [ir.] در ایران به رسمیت شناخته می شود. این قلمرو، مشخصه تعیین شده برای هویت ایران در فضای اینترنت است.

 

*سال ۱۳۷۳: در این سال، مؤسسه ندا رایانه تأسیس شد. این مؤسسه در عرض یک سال، اولین وب سایت ایرانی را راه اندازی کرد. همچنین، این مؤسسه روزنامه «همشهری» را به زبان فارسی در اینترنت منتشر کرد که اولین روزنامه رسمی ایرانی در وب لقب گرفت. در همین سال، به دنبال اتصال به اینترنت از طریق ماهواره کانادایی کدویژن (Cadvision)، مؤسسه ندا رایانه فعالیت بازرگانی خود را به عنوان اولین شرکت خدمات سرویس اینترنتی (ISP) آغاز کرد.

 

*سال ۱۳۷۴: در این سال، مجلس ایران تأسیس شرکت «امور ارتباطات دیتا» تحت نظر شرکت مخابرات ایران را تصویب کرد و مسؤولیت توسعه خدمات دیتا در سطح کشور را به طور انحصاری در اختیار آن شرکت قرار داد.

 

*سال ۱۳۷۷: پروژه یونیکد در ایران با قرارداد شورای عالی انفورماتیک و همکاری بنیاد دانش و هنر واقع در انگلستان و با نظارت و مدیریت فنی دانشگاه صنعتی شریف تحت عنوان «فارسی وب» آغاز شد. هدف پروژه این بود که با گنجاندن کامل و جامع الفبای فارسی در استاندارد یونیکد، نشر فارسی در کامپیوتر، مخصوصاً اینترنت و وب، استاندارد شود و اصولاً مشکل قلم (فونت)های غیر استاندارد موجود در نرم افزارهای ایرانی حل شود.

 

موانع ومشکلات اینترنت در ایران

 

تاریخچه اینترنت در ایران و جهان،چگونه تاریخچه اینترنت

یکی از اصلی ترین موانع بر سر راه پیشرفت اینترنت در ایران سرعت و پهنای باند اینترنت است

یکی از اصلی ترین موانع بر سر راه پیشرفت اینترنت در ایران سرعت و پهنای باند اینترنت است که از زمان ورود اینترنت به ایران تا کنون پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است. در حالی که بیشتر کشور های دنیا ADSL را پشت سر گذاشته اند، اکثر کاربران ایرانی هنوز از خطوط dial up سنتی آنهم با قیمتی نسبتا" بالا استفاده می کنند.خطوط ADSL ارئه شده گران است و سرعت آن حداکثر 10 کیلو بایت بیشتر از خطوط dial up معمولی است.که آن هم با کیفیت بسیار بدی عرضه می شود.

 

یکی دیگر از موانع اصلی که موجب کاهش دسترسی مردم به اینترنت می شود ،هزینه اتصال به اینترنت است. برای سرعت دادن به رشد اینترنت در ایران باید هزینه اتصال به اینترنت و پهنای باند کاهش و کیفیت خدمات ارائه شده افزایش یابد.

 

یکی از راه کارهای موجود Internet Exchange Point) ) یا IXP است. IXP سرویس دهندگان مختلف اینترنت را در یک ناحیه یا کشور به هم متصل می کند تا بتوانند ترافیک اینترنتی را با هم تبادل کنند. در صورت وجود چنین شبکه‌ای سرویس دهندگان اینترنت برای رساندن کاربر به مقصد(سایت) موردنظر، پیغام خود را به جاهای مختلف ارسال نمی‌کنند.

 

مهم‌ترین مزیت این شبکه‌ها کاهش هزینه و پهنای باند و افزایش قابلیت اطمینان، امنیت و سرعت است. استفاده از چنین مرکزی اکنون روشی جا افتاده در کشورهای پیشرفته است. اگر IXP در ایران راه‌اندازی شود دیگر نیازی با ارسال پیغام به خارج از کشور نیست و پیغام درون همین شبکه سفر می‌کند و به سرعت به مقصد مورد نظر می رسد. بدین ترتیب پهنای باند بین‌المللی استفاده شده، کاهش می‌یابد و تبادلات ارزی کشور نیز کمتر خواهد شد.

 

ملموس‌ترین مثال برای این مورد اعلام نتایج کنکور سراسری است که پیغام‌های ارسالی میلیون‌ها نفر از هموطنانمان پس از گشت و گذاری طولانی در اینترنت به افرانت و پارس‌آنلاین در داخل ایران می‌رسد.قبل از هر چیز باید شبکه انتقال اطلاعات با نرخ ارزان در اختیار مردم قرار گیرد. شهروندان در کشور ما نباید نرخ اینترنت خارج از کشور را بپردازتد.زیرا بیش از 80 درصد تبادل اطلاعات در داخل کشور صورت می گیرد.بنابراین لازم است که در داخل کشور نیز شبکه دیتا داشته باشیم که این موضوع به پایین آوردن هزینه ها کمک بسیاری خواهد کرد.

 

اندک توسعه هایی که در زمینه تکنولوژی های انتقال اینترنت در ایران صورت می گیرد در تهران متمرکز است و همیشه با یک تاخیر 8 تا 10 ماهه وارد شهرهای بزرگ کشور می شود.

 

اینترنت دقیقا کجاست ؟

برخی تصور می کنند دذر نقطه ای دنیا، ساختمانی وجود دارد که پایگاه مرکزی اینترنت در آنجا قرار گرفته است. اما وقتی با ساختار اینترنت آشنا شویم خواهیم فهمید که این سوال اساسا بی معناست. همانطوری که قبلا نیز اشاره شد، اینترنت شبکه ای است از کامپیوترهای بهم پیوسته. اینترنت یک چیز مستقل نیست که دیگران کامپیوترهایشان را به آن متصل کنند. بلکه اینترنت خود حاصل به هم پیوستن این کامپیوترهاست. در واقع وقتی به کامپیوترهای یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) متصل می شوید، کامپیوتر شما هم جزئی از اینترنت می شود.

 

اینترنت به انواع بسیار گوناگونی از سرویس های مخابراتی، از خطوط ساده تلفنی گرفته تا کابل های نوری پرسرعت و کانالهای ماهواره ای، متکی است. اکر این کانال های مخابراتی را بزرگراه اینترنت بدانیم، مسیر یاب ( routers- کامپیوترهایی که بر انتقال اطلاعات بین نقال مختلف نظارت می کنند) پلیس های راهنمایی آن هستند.

 

به وجود آورندگان اینترنت

تاریخچه اینترنت در جهان،مقاله تاریخچه اینترنت

اینترنت به انواع بسیار گوناگونی از سرویس های مخابراتی متکی است

هسته اصلی شبکه هایی که اینترنت را تشکیل می دهند اولین بار در سال 1969 به نام ARPANET توسط آژانس پروژه‌های پیشرفته دفاعی، زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده بوجود آمد.

بعضی از تحقیقات اولیه در زمینه ساخت ARPANET شامل کار بر روی امکان گسترده کردن شبکه ها بر اساس تئوری صف بستن و سیستم سوئیچیگ بسته های اطلاعات بود.

در اول ژانویه سال 1983 ، ARPANET پروتکل اصلی شبکه خود را از NCP به TCP/IP تغییر داد و با این کار اینترنت به شکلی که ما امروز می شناسیم پدید آمد.

قدم مهم دیگری که در راه تشکیل اینترنت برداشته شده تشکیل مرکز ملی علوم بر روی اسکلت اصلی شبکه دانشگاهی بود که NSFNet نام داشت و در سال 1986 بوجود آمد. با این کار شبکه های مختلف و نا متجانس با موفقیت در غالب اینترنت با یکدیگر همساز شده و متصل گردیدند، شامل Usenet ، Fidonet و Bitnet .

در خلال سالهای دهه 1990 اینترنت کم کم و با موفقیت جایگزین اکثر شبکه های قبلی رایانه ای گردید. گسترش معمولا با مشکل مدیریت مرکزی مواجه می شد چون طبیعت پروتکل های اینترنت به طوری بود که شرکت های سازنده را به هر چه بیشتر شرکت کردن در این کار تشویق کرده و همچنین از اینکه یک شرکت خاص بتواند به تنهایی در آن اعمال نفوذ کند و آن را در کنترل خود بگیرد جلوگیری می کرد.

آیا می دانید حتی وب کم ها هم می توانند ابزاری برای نفوذ هکرها به کامپیوتر و اطلاعات شخصی شما باشند؟ در ادامه به بیان نحوه هک شدن وب کم ها توسط هکرها و یک سری از اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از هک شدن آن ها خواهیم پرداخت.

 

با گسترش فناوری اینترنت اشیا و افزایش وسایل متصل به اینترنت، این گونه وسایل بیش از پیش در معرض خطر حملات سایبری قرار دارند و وب کم کامپیوتر شما و سایر وسایل دارای دوربین که به اینترنت متصل هستند، نیز از این قاعده مستثنی نیستند. حتی وب کم کامپیوتر افرادی که در زمینه حملات سایبری اطلاعات و تجربه زیادی دارند، نیز از خطر حملات سایبری در امان نیست. 

 

لازم به ذکر است که هک وب کم تنها تهدیدی برای نفوذ به اطلاعات شخصی شما نیست، بلکه فردی که وب کم شما را هک کرده است، می تواند تمام های فعالیت های روزانه شما را زیر نظر داشته باشد و منزل شما نیز بیشتر در معرض خطر سرقت قرار می گیرد.

 

چگونه هکرها وب کم ما را هک می کنند؟

هکرها با استفاده از ابزار کنترل از راه RAT می توانند اقدام به هک وب کم کامپیوتر شما کنند. این ابزار زمانی بر روی کامپیوتر شما نصب می شود که یک ایمیل آلوده را باز کنید و یا روی یک لینک نامعتبر کلیک کنید و یا یک نرم افزار آلوده به تروجان را روی کامپیوتر خود نصب کنید. زمانی که هکرها موفق شدند به کامپیوتر شما نفوذ کنند، می توانند به تمام اطلاعات کامپیوتر شما دسترسی داشته باشند و سایت هایی که از آن ها بازدید می کنید به همراه تمام پیام های شما را مشاهده کنند. هکرها پس از نفوذ به وب کم شما حتی می توانند کامپیوتر را هم ریست کنند.

 

چگونه بفهمیم وب کم ما هک شده است

یکی از علائمی که نشان دهنده هک شدن وب کم است، روشن و خاموش شدن چراغ LED کنار وب کم است. چنانچه در حال استفاده از وب کم نیستید و چراغ آن باز هم روشن و خاموش می شود، احتمالا وب کم شما هک شده است و یک بدافزار در حال کنترل آن است.  قبل از انجام هر کاری سیستم خود را با استفاده از نرم افزار آنتی ویروس خود به صورت کامل اسکن کنید.

 

اقدامات محافظت کننده جهت جلوگیری از هک شدن وب کم کامپیوتر شما

برای محافظت از وب کم کامپیوتر بهتر است اقدامات زیر بکار گرفته شود؛ نصب یک نرم افزار آنتی ویروس، فعال کردن فایروال در کامپیوترهایی که به شبکه خانگی متصل هستند، کاملا ضروری است، افزایش امنیت شبکه وای فای چرا که این شبکه یکی از نفوذپذیرترین راه ها برای نفوذ هکرها به کامپیوتر است.، قبل از کلیک باید کمی فکر کنید، از قبول پیشنهاد بخش های پشتیبان کننده ای که هیچ شناختی نسبت به آن ها ندارید، خودداری کنید، غیرفعال کردن ویژگی های کنترل از راه دور (remote access)، پوشاندن وب کم با یک نوار طوری که لنز آن را کاملا بپوشاند.

 

در پایان باید بگوییم که هکرها همیشه به دنبال راه حل های جدید برای دستیابی به اطلاعات شما هستند؛ اما شما می توانید با انجام یک سری از اقدامات پیشگیرانه، این کار را برای آن ها سخت تر کنید و خطر هک شدن اطلاعات خود را به حداقل برسانید.

در حال حاضر یکی بزرگ‌ترین حملات سایبری تاریخ با نام وانا کرای مشغول خوردن دنیای وب و حمله به پی سی‌ها در کشورها و تجارت‌های سراسر جهان است.

نقطه‌ضعفی که اولین بار توسط آژانس امنیت ملی آمریکا کشف شد و بعد از آن توسط هکرها در اینترنت منتشر شد، اکنون در یکی از نیرومندترین حملات سایبری جهان استفاده می‌شود.

 

به آن WannaCry می‌گویند، این باج افزار کامپیوترها را از روسیه تا چین تا انگلستان و ایالات متحده به زانو درآورده است. اطلاعات اشخاص را قفل می‌کند و می‌گوید یا باج دهید یا همه‌چیز را از دست می‌دهید. تا الآن بیش از 200,000 کامپیوتر در 150 کشور به این باج افزار مبتلا شده‌اند، قربانیان شامل بیمارستان‌ها، بانک‌ها، شرکت‌های ارتباطی و انبارها می‌شوند.

 

در این مقاله هرآن چه بخواهید درباره‌ی وانا کرای بدانید را پیدا خواهید کرد. 

 

WannaCry چیست؟

نامی برای حمله‌ی هکری قدرتمندی است که با نام باج افزار شناخته می‌شود، این باج افزار کامپیوتر شما را تا زمانی که باج بپردازید به گروگان می‌گیرد.

روش عمل آن این است که وقتی‌که کامپیوتری را آلوده می‌کند، تمام اطلاعات آن را رمزگذاری می‌کند . سپس برنامه صفحه‌ای را ظاهر کرده که در آن برای بازگرداندن دسترسی از شما درخواست پول می‌کند. معمولاً تا پایان یک شمارش معکوس قیمت با گذشت زمان افزایش پیدا خواهد کرد و در انتها فایل‌ها نابود می‌شوند.

 به سایت های دیگه لینک بدید

قبول دارم که نمیشه بهش گفت ترفند – خودتون حتما میدونستید که باید لینک بدید. اما مانند کارهای دیگه ای که میدونیم برامون خوبه و اتمام نمیدیم، این رو هم خیلی ها سپریدن نمیدن.

به صفحه هایی از سایت های دیگه لینک بدید. حتما همین الآن این کارو بکنید، چون بک لینک ها 20% از سئو رو شامل میشن. 

سایت ماز، درصد ارزش عوامل گوناگون روی سئو رو اینطور نشون داده:


اعتبار لینک ها در سطح صفحه (مثلا شمار لینک هایی که به دامنه داده شده، کیفیت یا اعتبارش، سطح دامنه، رتبه صفحه و غیره)     94/20 %

لینک ها در سطح صفحه (مثلا رتبه صفحه، اعتبار صفحه، آموزش تصویری سئو در وردپرس شمار لینک ها، پراکندگی انکورتکست ها، کیفیت منابع لینک و غیره) 15/19 %

محتوا و کلیدواژه در سطح صفحه (مثلا تی اف-آی دی اف، تعداد همچم های عنوان در محتوا، مقدار و ارتباط درونمایه و غیره)     94/19 %

سایر عوامل درون صفحه به جز کلیدواژه در سطح صفحه (مثلا درازا محتوا، خوانایی، یکتایی، سرعت بارگذاری و غیره)   8/9 %

برند در سطح گستره (مثلا کاربرد آفلاین نام برند یا دامنه، ذکر اسم گستره یا برند در خبرها و رسانه ها، همنشین های بند و غیره)    59/8 %

داده های کاربر، کاربرد، شدامد و عبارت مورد جستجو (مثلا نشونه هایی که از مرورگرها، تولبارها و کلیک ها در ارتباط با شدامد و کاربرد سایت توسط میاد، کمیت یا پراکندگی یا نرخ کلیک در سرچ ها و غیره)   06/8 %

معیارهای اجتماعی (مثل کیفیت و کمیت لینک های توئیت شده، اشتراک های فیسبوک، گوگل پلاس ها و غیره)   24/7 %

کاربرد کلیدواژه در سطح گستره (مثل تطابق ریزبین کلیدواژه های بکار رفته با و تطابق بخشی از کلیدواژه های بکار رفته در سایت با کلیدواژه های مورد عقیده در اثناء گسترش سایت و غیره)     98/6 %

سایر عوامل تو صفحه به جز کلیدواژه در سطح حوزه (مثل طول اسم دامنه،  اتساع TLD، موعد پاسخگویی HTTP دامنه و غیره)     21/5 %

ابتدا هفته گذشته هنگام حمله به سرویس سلامت بریتانیا نام وانا کرای را شنیدیم که به نظر می‌آمد که سرویس سلامت بریتانیا یکی از اولین سامانه‌های کامپیوتری بزرگی بود که به این باج افزار آلوده شد. به این باج افزار همچنین WannaCrypt هم می‌گویند.

شما با بررسی این نقشه‌ی زنده می‌توانید وضعیت ابتلا اشخاص به این باج افزار را دنبال کنید.

 

چرا هکرها این کار را می‌کنند؟

به همان دلیلی که به شما تلفن تبلیغاتی زده می‌شود و برای شما هرزنامه ایمیل می‌شود: بله مؤثر بودن آن!

 

شرکت امنیتی سیمانتک می‌گوی:

حملات باج افزاری با افزایشی سه برابری در سال 2016 به 483000 مورد افزایش پیدا کرد. و این فقط آن‌هایی است که شناسایی‌شده‌اند.

 

چگونه سیستم خود را محافظت کنم؟

اگر از یک پی سی ویندوزی استفاده می‌کنید، مطمئن شوید تمام نرم‌افزارهایتان به‌روزرسانی شده‌اند. به‌علاوه مانند همیشه، ایمیل‌های مشکوک را باز نکنید، روی لینک‌های که نمی‌شناسید کلیک نکنید و فایل غیرمنتظره‌ای را باز نکنید.

 

اگر کامپیوتر من مبتلا شد چه‌کار کنم؟

تاکنون راه مشخصی برای از کار انداختن وانا کرای پیدا نشده است. محققین امنیتی ادعا می‌کنند که روشی برای توقف آن دارند، اما ما در دیجی رو نمی‌توانیم آن را تائید کنیم.

 

مدت کوتاهی پس شروع گسترش WannaCry، یک محقق امنیتی تصادفاً یک کیل سوئیچ پیدا کرد که ظاهرا وانا کرای را متوقف می‌کرد. اما هکرها پس‌ازآن باج افزار را تعمیر کرده‌اند و این بار به نظر نمی‌رسد راهی برای توقف آن وجود داشته باشد. بنا بر گفته‌ی محققین در Heimdal Security این باج افزار همچنین دارای  نام جدید Uiwix شده است.

معضل دردآور دیگر این است که اگر در 72 ساعت باج پرداخت نشود، قیمت می‌تواند دو برابر شود. و پس از چند روز فایل‌‌ها برای همیشه قفل می‌شوند.

 

باج افزار WannaCry , رمزگذاری

باج افزار وانا کرای 

 

خب، پس برای بازپس‌گیری کامپیوترم باید به این تبهکاران پول بدهم؟

درحالی‌که راه‌حل واضحی برای وانا کرای وجود ندارد، متخصصین شدیداً توصیه می‌کنند که برای بازپس‌گیری اطلاعاتتان پول ندهید.

 

درحالی‌که پرداخت 300 دلار برای حل‌وفصل مشکل می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد، اف بی آی توصیه می‌کند این کار را نکنید. یک دلیل این است که شما اساساً به مجرمین پول می‌دهید و ممکن است آن‌ها درخواست پول بیشتر کنند یا می‌توانند بالقوه شما را در آینده دوباره هدف قرار دهند چون‌که همان اول نشان داده‌اید که حاضرید پول پرداخت کنید.

 

این بیت کوین که هکرها از ما می‌خواهند با آن پرداخت کنیم چیست؟

هکرها معمولاً می‌خواهند که با بیت کوین پرداخت کنید؛ یک ارز غیرقابل ردیابی دیجیتالی که اغلب در قسمت‌های در سایه‌ی اینترنت استفاده می‌شود. درحالی‌که نمی‌توان آن را ردیابی کرد، مقدار پولی که برای مجرمین فرستاده‌شده جز اطلاعات عمومی است.

 

پس اگر پرداخت نکنم، هنگام ابتلا چه‌کاری می‌توانم بکنم؟

بسیاری از متخصصین می‌گویند که راه بهتر این است که سیستم خود را پاک‌کنید و آن را از اطلاعات پشتیبان بازیابی کنید. اگر پشتیبانی تازه از اطلاعات خود ندارید متأسفانه باید بگویم که گیر افتاده‌اید!

 

چه کسی WannaCry را ساخت؟

این هک به نظر می‌رسید که در اصل توسط NSA کشف شده، که آن را به‌عنوان ابزاری بالقوه برای نظارت و مسائل دیگر در اختیار داشت.

ما از وجود این آسیب‌پذیری به این دلیل آگاه شده‌ایم که گروهی از هکرها که بانام “سایه شکن‌ها” شناخته می‌شوند، در ماه آوریل یک cache از اسناد سرقت شده‌‌ی NSA در اینترنت منتشر کردند که در آن اطلاعات آسیب‌پذیری به وانا کرای وجود داشت.

 

آیا WannaCry می‌تواند مک، آیفون یا اندروید من را آلوده کند.

خیر. به نظر می‌آید که فقط می‌تواند کامپیوترهایی که از ویندوز مایکروسافت استفاده می‌کنند را آلوده کند. مایکروسافت در مارس یک به‌روزرسانی ارائه داد که از این آسیب‌پذیری حفاظت می‌کند، اما ما متوجه شدیم که خیلی از افراد کامپیوتر خود را به‌روزرسانی نکردند.

 

مایکروسافت روز جمعه  در اقدام نامعمول به‌روزرسانی دیگری برای کامپیوترهای قدیمی‌تر که از ویندوز ایکس پی (2001) ، ویستا (2006) و ویندوز 7 (2009) و ویندوز 8 (2012) استفاده می‌کنند منتشر کرد که باعث محافظت از آن‌ها می‌شود.

 

به هر صورت مایکروسافت از این حمله خوشحال نیست و از سرویس‌های جاسوسی به خاطر انبار کردن آسیب‌پذیری‌ها، به‌جای گزارش آن‌ها به شرکت‌های کامپیوتری برای درست کردن آن‌ها، انتقاد کرده است.

 

چه کسی بیشتر از همه آسیب‌پذیر است؟

پی سی‌های ویندوزی که از نرم‌افزار به‌روزرسانی شده برای حفاظت خود استفاده نمی‌کنند در بیشترین خطر قرار دارند. به نظر می‌آید که وانا کرای در شبکه‌های شرکتی سفر می‌کند و از طریق سیستم‌های اشتراک‌گذاری فایل به‌سرعت گسترش پیدا می‌کند.

 

بدی کامپیوترهای شرکتی این است که معمولاً مسئول آی تی که شبکه را کنترل می‌کند تصمیم می‌گیرید که چه زمانی به‌روزرسانی را بفرستد. بنابراین اگر یک کامپیوتر آسیب‌پذیر است، احتمال دارد تمام کامپیوترهایی که با آن در یک شبکه هستند هم در معرض خطر باشند و یک نفوذ بزرگ را برای وانا کرای آسان می‌کنند.

 

WannaCry چگونه پخش می‌شود؟

به نظر می‌رسد که شبکه‌های کامپیوتری مثل مدرسه‌ها، شرکت‌ها، بیمارستان‌ها و تجارت‌ها مشخصاً آسیب‌پذیر هستند. این به این دلیل است که محققین امنیتی می‌گویند باج افزار از طریق فناوری اشتراک‌گذاری فایل استاندارد توسط پی سی منتشر می‌شود که به آن Microsoft Windows Server Message Block یا به‌طور مخفف SMB گفته می‌شود.

 

همچنین این باج افزار به نظر برای انتشار به دیگر کامپیوترهای بیرون از شبکه‌های شرکتی نیز توانا است. محققین تا الآن انواع مختلفی از حملات را شناسایی کرده‌اند، پس این باج افزار فقط با یک روش کار نمی‌کند.

 

چه‌کاری کنم اگر به من حمله نشده است اما نگرانم که بشود؟

اگر از اطلاعات خود پشتیبان گرفته باشید، خوب است که آن‌ها را به‌روز کنید. اگر پشتیبان تهیه نکرده‌اید بهتر است که این کار را انجام دهید.

همچنین مطمئن شوید که به‌روزرسانی‌های ویندوز خود را چک می‌کنید و با مدیرهای آی تی خود صحبت کنید!

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.